Het zomerseizoen van 2024 is geopend!

Jeugd Training

Tenniskids en junioren

Als we het bij tennis over jeugd hebben, dan hebben we het over spelers in de leeftijd tot en met 17 jaar. Binnen deze groep maken we onderscheid in kinderen die tennissen in Tenniskids en kinderen die spelen bij de junioren.

Tenniskids

Voor kinderen tot en met 12 jaar heeft de KNLTB Tenniskids ontwikkeld.

Tenniskids is volledig afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van een kind. Dit zie je terug in de vier verschillende fases, Blauw, Rood, Oranje en Groen, waaruit Tenniskids bestaat. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten, waardoor kinderen tennis snel leren spelen.

 

Tenniskids Blauw

Voor de jongste kinderen is er Tenniskids Blauw. In deze eerste fase maken kinderen, van 4 tot 6 jaar oud, kennis met de basis van tennis en de tennisvereniging. Door middel van speelse oefeningen ontwikkelen zij de eerste bal- en racketvaardigheden. De oefeningen, zoals tikspelletjes en balspelletjes met en zonder racket, zijn speciaal afgestemd op de leeftijd en de belevingswereld van een kind. 

 

Tenniskids Rood

In Tenniskids Rood maken kinderen, tot en met 8 jaar oud, verder kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Ze doen mee aan leuke activiteiten op de vereniging en spelen samen met hun team korte wedstrijdjes in de Rode competitie. Ook kunnen zij meedoen aan Tenniskids toernooitjes, die vaak maar een dag(deel) duren.  

In Rood spelen de kinderen met een zachte rode bal op een minibaan.  

 

Tenniskids Oranje

In Tenniskids Oranje wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen zijn in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar oud en leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Kinderen die spelen in Oranje kunnen wedstrijdjes spelen door samen met hun team mee te doen aan de Oranje competitie. Ook kunnen ze deelnemen aan Tenniskids toernooitjes. Dit zijn vaak eendaagse toernooitjes, die door het hele land georganiseerd worden. De wedstrijdjes in Oranje duren net iets langer dan in Rood. 

In Oranje spelen kinderen met een oranje bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan. 

 

Tenniskids Groen

In de laatste fase, Tenniskids Groen, bereiden de kinderen zich voor op het ‘hele baan’ tennis. Technieken en tactieken worden verder ontwikkeld, maar ook de atletische vaardigheden. Kinderen die in Groen tennissen zijn in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar oud. In Groen worden de wedstrijden langer en het competitietennis speelt een belangrijke rol. De competitie die bij deze fase hoort heet de Groene competitie. De Tenniskids toernooitjes die voor kinderen in Groen worden georganiseerd zijn vaak over meerdere dagen verspreid. Deze Groene toernooitjes zijn soms ook gekoppeld aan een open junioren toernooi.   

Kinderen die in Groen tennissen spelen met een langzame groene bal op een hele baan.  

 

Junioren

Spelers in de leeftijd van 13 t/m 17 jaar noemen wij junioren. Jeugdspelers van 11 en 12 jaar oud kunnen in Tenniskids (t/m 12 jaar) spelen of bij de junioren. De tennisleraar kijkt wanneer een speler, qua niveau, kan doorstromen naar de junioren.

Tennislessen

Zodra je lid bent van een tennisvereniging wil je natuurlijk (nog beter) leren tennissen. De tennisleraar op de vereniging verzorgt, vaak in een groepje, de leukste tennistrainingen met gave spelletjes en oefeningen. Zo leren jeugdspelers de techniek goed. Alle tennisleraren die lesgeven bij een KNLTB-vereniging hebben de KNLTB-opleiding tot tennisleraar gevolgd. Leraren die de Tenniskids lessen verzorgen hebben ook nog deelgenomen aan een speciale Tenniskids training. Dit zijn dus zeer vakkundige trainers.

Tennis is leuker als je wedstrijden speelt!

Tennis is het leukst als kinderen snel kunnen starten met het spelen van wedstrijden. Door veel wedstrijden te spelen krijgen ze meer plezier in tennis. Als kinderen competitie gaan spelen, komen ze in een team met leeftijdsgenoten. Ze gaan samen op pad en spelen dan een aantal wedstrijden. Supergezellig!

In de weken dat er geen competitie is, organiseren verenigingen vaak toernooien. Tijdens een toernooi spelen jeugdspelers één of meerdere wedstrijden en ontmoeten ze kinderen van andere verenigingen. Dit is niet alleen heel gezellig, maar ze leren er ook nog eens beter van tennissen.

Tenniskids tennisbanen

Blauw, rood, oranje en groen

Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze het spel razendsnel spelen. Vier kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: blauw, rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten.

 

Blauw

Speciaal voor de jongste jeugd is er Tenniskids Blauw. In deze eerste fase maken kinderen van 4 tot 6 jaar kennis met het tennisspel en de vereniging, waarbij plezier centraal staat. Met verschillende eenvoudige en uitdagende oefeningen ontwikkelen de kinderen hun eerste bal- en racketvaardigheden.

 

Rood

In Tenniskids rood maken kinderen t/m 7 jaar verder kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Kinderen van 8 en 9 jaar mogen kiezen of ze in rood of oranje willen spelen. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden in de Tenniskids competitie: de World Tour Rood. Er wordt gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6×12 meter). Het racket is tussen de 43 en 56 cm.

 

Oranje

In de volgende fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen (8 t/m 11 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een gele tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer en in deze fase kunnen kinderen deelnemen aan de Tenniskids competitie World Tour Oranje.

 

Groen

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 10-11-12 jaar. Kinderen in deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. De Tenniskids competitie die bij deze fase hoort is de Groene competitie. Er wordt gespeeld met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm lang is.

 

Geel

Na groen zijn kinderen helemaal klaar om op een hele baan te tennissen met de bekende gele bal. Ze beheersen de juiste techniek om op een heel veld rally’s te spelen.

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Samen spelen en plezier hebben; daar draait het om bij Tenniskids!

 

Voorjaarscompetitie 2024

In 2024 starten we met de Tenniskids voorjaarscompetitie. Meer informatie kunt u vinden op de website: www.tennis.nl

Rode, Oranje en Groene competitie

De Tenniskids competitie bestaat uit de Rode, Oranje en Groene competitie. Deze competities zijn gekoppeld aan de Tenniskids kleur waarin een kind speelt. In de Tenniskids competitie spelen kinderen op zondagochtend een aantal (korte) wedstrijden tegen kinderen van andere tennisverenigingen in de buurt.

Voor de Tenniskids competitie geldt dat ook kinderen die één jaar jonger of één jaar ouder zijn dan de vastgestelde leeftijden mogen deelnemen aan de competitie. Daarnaast er leeftijdsdispensatie worden aangevraagd voor een jeugdspeler. Dispensatie kan worden aangevraagd voor zeer talentvolle kinderen of voor kinderen die nog niet toe zijn aan een stap omhoog.

 

Rode competitie (t/m 8 jaar)

Een competitiedag duurt gemiddeld 1 uur.

Kinderen spelen in de Rode competitie enkelpartijen.

Een competitieteam bestaat uit minimaal 1 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.

Een competitieteam kan de winnaar van de dag worden.

 

Oranje competitie (8 t/m 10 jaar)

Een Oranje competitiedag duurt gemiddeld 2 á 2½ uur.

Kinderen spelen in de Oranje competitie enkel- en dubbelpartijen.

Een competitieteam bestaat uit minimaal 2 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.

Iedere speeldag wordt een team binnen de poule dagwinnaar. Op MijnKNLTB vind je de wedstrijdresultaten.

 

Groene competitie (10 t/m 12 jaar)

Een competitiedag bij Groen duurt ongeveer 3 uur.

Kinderen spelen in de Groene competitie enkel- en dubbelpartijen.

Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar en mét en tegen elkaar.

Elke week speelt het team tegen een team van een andere vereniging.

Er worden tijdens een competitiedag 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen gespeeld.

Alle wedstrijduitslagen worden weergeven op MijnKNLTB. Het team dat aan het einde van de competitie op de eerste plek in de poule staat, is kampioen.

Trainingsdata:

Locatie: T.C. Bakkerbosch

12, 19 & 26 April

17, 24 & 31 Mei

7, 14, 21 & 28 Juni

5 Juli

23 & 30 Augustus

16, 13 & 20 September

Reserve weken:

27 September & 4 Oktober


Feestdagen en Vakantie / geen training :

……Trainer verhinderd

Koningsdag: zaterdag 27 april 

Meivakantie 29 April t/m 12 Mei

Pinksteren: zondag 19 Mei en maandag 20 Mei

Zomervakantie 8 Juli t/m 18 Augustus


Deze data zijn onder voorbehoud.

Mocht het zijn dat er door omstandigheden vanuit verhindering van de trainer een van deze data geen les gegeven kan worden dan zal deze op een zaterdag ingehaald worden.


Prijzen

16 trainingen van 1 uur 6-8 personen, Fase Rood (1 baan) € 160,00

16 trainingen van 1 uur 4 personen, Fase Oranje € 240,00

16 trainingen van 1 uur 4 personen, Fase Groen € 240,00

16 trainingen van 1 uur 4 personen, Fase Geel € 240,00

16 trainingen van 1 uur 6-8 personen, (2 banen) € 160,00

16 trainingen van 1,5 uur 6-8 personen, (2 banen) € 240,00

Ons aanbod

JEUGDTRAINING

TENNIS VOOR KIDS

SENIORENTRAINING

TRAINEN IN EEN GROEP

PRIVE TRAINING

PERSOONLIJKE LESSEN

Heb je interesse om eens een keer mee te komen trainen? Of wil je je inschrijven voor het huidige tennisseizoen?